Festival Erasmus na SŠ společného stravování v Ostravě-Hrabůvce

V prostorách SŠ společného stravování v Ostravě-Hrabůvce stážisté a doprovodné osoby zahraničních odborných stáží zorganizovali 31. 5. 2024 Festival Erasmus.

Na tomto diseminačním setkání byly účastníkům předány certifikáty, osvědčení Krajské hospodářské komory MSK a Europass-Mobilita. Stážisté svým vrstevníkům nejenom interaktivně odprezentovali nezapomenutelné pracovní zkušenosti ze stáží, ale taktéž připravili tematické stánky s drobným tradičním pohoštěním, které prokládali vyprávěním o zajímavých volnočasových aktivitách. „Bylo neskutečně. Hned bych jela znovu. Určitě se přihlaste. Všem takovou zkušenost doporučuji. Zdokonalila jsem se v cizím jazyce, získala nové dovednosti a poznala novou zemi… no, prostě paráda,“ komentuje s úsměvem své působení na stáži jedna z účastnic.

Závěrečné setkání absolventů stáží bylo zábavné a pestré.  Návštěvníci hodnotili pozitivně kvízy, ochutnávky specialit navštívených zemí a další aktivity. Nadšení a úsměv stážistů byl poděkováním všem, kteří se na průběhu projektu podíleli.

V letošním školním roce 2023/24 škola zrealizovala v rámci projektu Erasmus+ zahraniční odborné stáže. Celkem 18 stážistů a 4 absolventi pracovali v německém Saalfeldu, francouzském Antony, Málaze ve Španělsku a irském Enfieldu nedaleko Dublinu.